Kókuszkocka
Elkészítési idő: 60 perc


Mennyiség: 4 személy részére
Hozzávalók:
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
5 dkg vaj
kókuszreszelék
Kókuszkocka recept elkészítése:
Keverjük habosra 6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. A 6 evőkanál lisztet egy tálban keverjük el a sütőporral. A tojások fehérjéhez adjunk egy csipet sót, majd verjük fel kemény habbá.A liszt felét szórjuk rá a tojás sárgájára, majd a maradék lisztet a tetejére, óvatosan dolgozzuk össze fakanállal, vigyázzunk, a tojáshab ne törjön össze. Öntsük kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd rakjuk be az előmelegített sütőbe (180 C), és süssük aranysárgára.
Amíg a tészta sül, készítsük el a mázat. Törjük össze az étcsokoládét, majd forróvíz felett keverve olvasszuk össze a vajjal és a tejszínnel.
A félig kihült piskótát vágjuk fel kockákra, és oldalait mártsuk egy pillanatra a mázba, majd tegyük félre pár percre pihenni, végül hempergessük meg a kókuszreszelékben.