Lasagne
Elkészítési idő: 55 perc


Mennyiség: 4 személy részére
Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 liter paradicsomszósz
50 dkg lasagne-tészta
5 dl tej
4 evőkanál liszt
10 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
20 dkg sajt
bazsalikom
só
olaj
Lasagne recept elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát vágjuk apróra és olajon pirítsuk meg. Tegyük rá a húst, amit ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húst addig pirítsuk, míg ki nem fehéredik, majd öntsünk rá egy kis pohár vizet és pároljuk majdnem puhára. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot és hagyjuk jól összefőni.
Melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, a tejet, és főzzük fel. Ha kész, öntsük rá a húsra, és jól keverjük össze.
Vajazzunk ki egy tálat és tegyünk az aljába a paradicsomos masszából. Ezután rétegesen építkezzünk a tészta és a massza segítségével. Hintsük meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig süssük.