Lasagne

Elkészítési idő: 55 perc
Mennyiség: 4 személy részére

Hozzávalók:
50 dkg darált hús 1 liter paradicsomszósz 50 dkg lasagne-tészta 5 dl tej 4 evőkanál liszt 10 dkg vaj 4 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 20 dkg sajt bazsalikom olaj
Lasagne recept elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát vágjuk apróra és olajon pirítsuk meg. Tegyük rá a húst, amit ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A húst addig pirítsuk, míg ki nem fehéredik, majd öntsünk rá egy kis pohár vizet és pároljuk majdnem puhára. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot és hagyjuk jól összefőni.
Melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, a tejet, és főzzük fel. Ha kész, öntsük rá a húsra, és jól keverjük össze.
Vajazzunk ki egy tálat és tegyünk az aljába a paradicsomos masszából. Ezután rétegesen építkezzünk a tészta és a massza segítségével. Hintsük meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig süssük.