Paprikás krumpli

Elkészítési idő: 45 perc
Mennyiség: 4 személy részére

Hozzávalók:
1 kg burgonya 1 nagy fej hagyma 1 gerezd foghagyma 1 szál szárazkolbász 1 evőkanál őrölt pirospaprika kevés olaj őrölt bors
Paprikás krumpli recept elkészítése:
Vágjuk apróra a vöröshagymát. Öntsünk kevéske olajat a lábasba, és miután felforrósodott, adjuk hozzá a hagymát. Közepes lángon pároljuk amíg aranybarna nem lesz.
Pucoljuk meg a burgonyát, és szeleteljük fel nagyobbacska kockákra. A kolbászt pedig karikázzuk fel.
Tegyünk a megpárolt hagymához 1 evőkanál pirospaprikát, majd kavarjuk össze. Ezután adjuk hozzá a krumplit, és a kolbászt is.
Öntsünk hozzá egy kevéske vizet, majd helyezzük vissza a közepes lángra.
Adjunk hozzá egy kevéske sót, borsot. Az egy gerezd megpucolt foghagymát pedig nyomjuk bele foghagymanyomóval.
Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje.
Rakjuk rá a fedőt, és alacsony lángon -néha megkeverve - főzzük puhára az ételt.