- Mákos beigli
- Diós beigli
Mákos beigli
Elkészítési idő: 80 perc


Mennyiség: 4 rúd beiglihez
Hozzávalók:
50 dkg mák
50 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
7 dkg porcukor
10 g élesztő
3 db tojás
4 dl tej
1 csomag vaniliáscukor
1 kávéskanál fahéj
citromhéj
só
Mákos beigli recept elkészítése:
Szitáljuk bele a lisztet egy tálba és keverjük el benne az élesztőt. Adjuk hozzá a margarint, a porcukrot, az élesztőt, 2 tojás sárgáját, 1 dl tejet és egy csipetnyi sót és jól dolgozzuk össze a tésztát. Formázzunk belőle 4 cipót, majd pihentessük hideg helyen 30 percig.A töltelékhez forraljuk fel 2 dl tejet 20 dkg kristálycukorral, majd adjuk hozzá a citromhéjat és a mákot, majd fahéjjal ízesítsük és hagyjuk kihűlni.
A 4 cipót pihentetés után nyújtsuk ki (lisztezés nélkül) és kenjük rá a tölteléket. Ezután hajtsuk be a szélét és tekerjük fel a tésztát.
Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral, helyezzük rá a 4 beiglit, majd kenjük meg azokat 1 tojás sárgájával. Ismét hagyjuk hűvös helyen száradni.
30 perc elteltével kenjük meg a tojás fehérjével a tésztákat, majd ismét fél óráig hagyjuk száradni.
A tésztát sütés előtt szurkáljuk meg, hogy ne repedjen ki a tészta. 180 fokos sütőben 30 percig süssük a beigliket.