Lángos
Elkészítési idő: 80 perc


Mennyiség: 4 személy részére
Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej
3 dl kefír
25 g élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál kristálycukor
1 dl étolaj
2 gerezd fokhagyma
tejföl
sajt
Lángos recept elkészítése:
Keverjük el 1 dl langyos tejben a cukrot, majd futtassuk fel vele az összemorzsolt élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat, a kefírt, a sót és jól keverjük össze. Egy lágyabb tésztává dolgozzuk ki a masszát, takarjuk le valamivel, majd éjszakára tegyük be a hűtőbe pihenni. Fokhagymás olaj elkészítése: az 1 dl étolajba reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát és hagyjuk állni.
Másnap vegyük ki a hűtőből a tésztát, az étolajat pedig hevítsük jó forróra. Szaggassunk a tésztából kis gömböket egy olajos kanállal, majd kézzel húzzuk őket megfelelő vékonyságúra mielőtt a forró olajba kerülnek. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, a kész lángost melegen ízesítsük.