Máglyarakás


Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 4 személy részére
Hozzávalók:
6 alma 8 zsömle 4 tojás 1 liter tej 15 dkg margarin 30 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanál őrölt fahéj baracklekvár
Máglyarakás recept elkészítése:
Hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, majd vágjuk vékony szeletekre és szórjuk meg fahéjjal őket. Ezt követően 5 dkg margarinon pároljuk meg a szeleteket.
A zsömléket vágjuk kockára és rakjuk őket egy tálba.
Forraljuk fel a tejet, majd keverjük össze a 4 tojás sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a margarinnal. Keverjük a forró tejbe és locsoljuk rá a zsemlére.
Egy margarinnal kikent tepsibe szórjunk zsemlemorzsát, rakjuk bele a zsemle felét, rakjuk rá az almákat, majd a maradék zsemlét is. Kevés vízzel keverjük el a baracklekvárt és kenjük meg a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig süssük. Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral, keverjünk bele 2 evőkanál lekvárt, ezt rakjuk rá a tetejére és helyezzük vissza a sütőbe, míg a hab kissé megbarnul.
Kockákra vágva tálaljuk, ízlés szerint vaníliasodóval vagy mártással.