Madártej


Elkészítési idő: 50 perc
Mennyiség: 4 személy részére
Hozzávalók:
1,5 liter tej 15 dkg cukor 4 tojás 2 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor
Madártej recept elkészítése: Válasszuk ketté a tojásokat, majd a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A tejhez adjuk hozzá a vaníliás cukrot és forraljuk fel. Ha a tej már enyhén forr, egy vizes evőkanál segítségével szaggasuk bele a habgaluskákat. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan fordítsuk meg őket.
Vaníliamártás: a tojássárgákat keverjük össze a cukorral és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük bele a forró tejbe. Miután besűrűsödött, vegyük le a gázról, és hagyjuk kihűlni. Tegyük rá a habgaluskát és hidegen tálaljuk.