Tiramisu


Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 6 személy részére
Hozzávalók:
5 tojássárga 3 tojásfehérje 8 evőkanál cukor 50 dkg mascarpone 1 csomag vaníliás cukor 3,5 dl erős kávé 2 dl tejszín 2-3 evőkanál holland kakaópor 40 dkg babapiskóta
Tiramisu recept elkészítése:
Az 5 tojás sárgáját az 5 evőkanál cukorral és a csomag vaníliás cukorral krémesre kikeverjük, a 3 tojás fehérjét pedig nagyon keményre verjük 3 evőkanál cukorral. A korábban behűtött tejszínt is felverjük. A mascarponét a cukros tojáshoz adjuk és a felvert tojásfehérjét és tejszínt is finoman belekeverjük. A kávéba mártott babapiskótát egy mély edénybe helyezzük, majd a mascarponés krémből annyit öntünk rá, hogy ellepje. Majd ismét babapiskóta, és ismét krém mindaddig, amíg van alapanyag. Végezetül a tetejét bőségesen megszórjuk holland kakaóporral. A kész tálat hűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára.