Lecsó


Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 4 személy részére
Hozzávalók:
3 db vöröshagyma 10 db paprika 5 db paradicsom 5 db tojás bors pirospaprika olaj
Lecsó recept elkészítése:
A paradicsomot, és paprikát mossuk meg, majd daraboljuk fel. A hagymákat pedig vágjuk apróra.
Öntsünk egy kevés olajat a lábasba, és miután felhevült az olaj, dinszteljük a hagymát amíg az üveges nem lesz. Utána ízesítsük pirospaprikával, majd ízlés szerint sóval és borssal is.
Rakjuk bele előbb a paprikát, majd pár perccel később adjuk hozzá a paradicsomot is. Pároljuk puhára, fedő alatt.
A párolás során adjunk hozzá egy kis vizet, ha a leve elfőtt.
A tojásokat üssük bele egy tányérba, és verjük fel. Majd keverjük ezt a megpárolt zöldségekhez.