Diós beigli


Elkészítési idő: 80 perc
Mennyiség: 4 rúd beiglihez
Hozzávalók:
60 dkg liszt 60 dkg dió 35 dkg kristálycukor 15 dkg margarin 10 dkg zsír 10 dkg zsemlemorzsa 7 dkg porcukor 2 db tojás 4 dl víz 1 dl tejszín 15 g élesztő citromhéj
Diós beigli recept elkészítése: Morzsoljuk bele az élesztőt a lisztbe, majd adjuk hozzá a margarint, a zsírt, a porcukrot, 2 tojás sárgáját, a tejszínt, a vizet és egy csipet sót.
A jól összegyúrt tésztát osszuk 4 felé és tegyük 20 percre a hűtőbe. Ezalatt készítsük el a beigli töltelékét: forraljunk fel 3 dl vizet 35 dkg kristálycukorral, adjuk hozzá a ledarált diót, a zsemlemorzsát és 1 citrom lereszelt héját. Jól keverjük össze és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tésztákat nyújtsuk ki, töltsük meg a töltelékkel és tekerjük fel őket. Kenjük meg őket 1 tojás sárgájával, majd hagyjuk megszáradni.
Kenjük le tojásfehérjével is, majd ismét hagyjuk hűvös helyen pihenni (sokáig, legjobb csak másnap kisütni).
A beigliket sütés előtt szúrkáljuk meg és 180 fokon, 25-30 perc alatt süssük készre.