Mákos beigli


Elkészítési idő: 80 perc
Mennyiség: 4 rúd beiglihez
Hozzávalók:
50 dkg mák 50 dkg liszt 20 dkg margarin 20 dkg kristálycukor 7 dkg porcukor 10 g élesztő 3 db tojás 4 dl tej 1 csomag vaniliáscukor 1 kávéskanál fahéj citromhéj
Mákos beigli recept elkészítése:
Szitáljuk bele a lisztet egy tálba és keverjük el benne az élesztőt. Adjuk hozzá a margarint, a porcukrot, az élesztőt, 2 tojás sárgáját, 1 dl tejet és egy csipetnyi sót és jól dolgozzuk össze a tésztát. Formázzunk belőle 4 cipót, majd pihentessük hideg helyen 30 percig.
A töltelékhez forraljuk fel 2 dl tejet 20 dkg kristálycukorral, majd adjuk hozzá a citromhéjat és a mákot, majd fahéjjal ízesítsük és hagyjuk kihűlni.
A 4 cipót pihentetés után nyújtsuk ki (lisztezés nélkül) és kenjük rá a tölteléket. Ezután hajtsuk be a szélét és tekerjük fel a tésztát.
Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral, helyezzük rá a 4 beiglit, majd kenjük meg azokat 1 tojás sárgájával. Ismét hagyjuk hűvös helyen száradni.
30 perc elteltével kenjük meg a tojás fehérjével a tésztákat, majd ismét fél óráig hagyjuk száradni.
A tésztát sütés előtt szurkáljuk meg, hogy ne repedjen ki a tészta. 180 fokos sütőben 30 percig süssük a beigliket.